Spouwmuurisolatie

BESPAREN MET SPOUWMUURISOLATIE

Spouwmuurisolatie is een veel gekozen vorm van isoleren. En dat is niet zo gek. Spouwmuurisolatie is niet alleen een effectieve manier om warmteverlies in een woning te verminderen, het is een snelle, eenvoudige en financieel haalbare manier om uw huis te isoleren.
De terugverdientijd van spouwmuurisolatie is snel in vergelijking met andere isolatiemethoden. Gemiddeld heeft u spouwmuurisolatie in 3 tot 4 jaar terugverdiend! En naast deze twee belangrijke voordelen profiteert u bij glaswol ook van de geluiddempende werking van spouwmuurisolatie. Een ander voordeel is natuurlijk de verhoging van het energielabel en de waarde van uw woning!

Wat is spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie, wat is dat eigenlijk?
Bij spouwmuurisolatie wordt de tussenruimte van de muren opgevuld met isolatiemateriaal. Bij een spouwmuur zit er een tussenruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van een woning of een gebouw. Vrijwel iedere woning die tussen 1920 en 1974 is gebouwd, heeft een spouwmuurconstructie. Wanneer deze tussenruimte niet geïsoleerd is, is de kans groot dat u veel warmte verliest in huis. Het gevolg is dat uw woning snel koud wordt en u meer moet stoken. En dat betekent natuurlijk ook een stijgende energierekening. Met spouwmuurisolatie kan uw besparen op uw energierekening.

Lees hieronder meer over spouwmuurisolatie

 • Hoge kostenbesparing door laag energieverbruik

Doordat uw huis aanzienlijk sneller warm wordt, maar ook de warmte vasthoudt bespaart u veel energie.

 • Geen kou in de winter en een fijne koele temperatuur in de zomer

Door middel van spouwmuurisolatie wordt de warmteregeling in uw woning sterk verbeterd. U heeft dus meer invloed op de temperatuur in uw huis en een perfect wooncomfort.

 • Korte terugverdientijd van de kosten

Ook financieel gezien is het voor u erg voordelig en een goede investering om uw spouwmuren te laten isoleren. Dit komt doordat u jaarlijks tot wel 25% bespaart op uw energiekosten. Hierdoor heeft u binnen gemiddeld 4 jaar uw kosten al terugverdiend! Na deze jaren geeft dit dus een hoog rendement op uw investering.

 • Geluiddempend effect

Spouwmuurisolatie met glaswol heeft niet alleen invloed op de temperatuur in uw huis, maar het heeft ook een geluiddempend effect. Doordat de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur is opgevuld heeft u minder last geluidsoverlast.

 • Verhoging van de waarde van het pand

Door spouwmuurisolatie verhoogt u de waarde van uw pand. Dit kan natuurlijk goed van pas komen bij het verkopen of verhuren van uw woning of pand.

 • Verhoging energielabel

Door spouwmuurisolatie kunt u het energielabel van uw woning verhogen.

 

De kosten voor spouwmuurisolatie zijn relatief laag. Bovendien heeft u dit in 3 à 4 jaar terugverdiend op uw energiekosten. Uit onderzoek van Milieu Centraal blijkt dat spouwmuurisolatie even gunstig is als 11% rente op een spaarrekening. En dat is natuurlijk een enorm rendement!

De kosten voor spouwmuurisolatie bij een tussenwoning zijn gemiddeld 900 euro. Voor een hoekwoning of 2 onder 1 kap woning zijn de kosten gemiddeld 2100 euro waarbij u per jaar ongeveer 700 euro bespaart! Voor een vrijstaande woning zijn de kosten tussen de 2500 en 3000 euro waarbij u per jaar 1000 euro bespaart.

 

Spouwmuurisolatie subsidie

Wilt u weten of het laten isoleren van uw huis wordt gesubsidieerd? Meer informatie over de subsidie van spouwmuurisolatie kunt u vinden via de website van Rijksoverheid.

Voordelen spouwmuurisolatie

 • Voordelige isolatiemethode
 • Terugverdientijd van 3 tot 4 jaar
 • Geluiddempende werking
 • Snelle manier van isoleren
 • Lager energieverbruik
 • Verhoging van comfort
 • Warmte- en koude-isolerende werking
 • Verhoging van uw energielabel
Scroll naar boven