Bodemisolatie

WAT HOUDT VLOERISOLATIE IN?

Vloerisolatie is een vorm van isolatie waarbij isolatiemateriaal aan wordt gebracht onder uw vloer. Isolatie onder de vloer is zowel bij een betonnen als een houten/laminaat vloer, maar ook bij een vloer van steen mogelijk, mits er zich minimaal 50cm hoge kruipruimte onder uw vloer bevindt. Er zijn verschillende vormen van vloerisolatie namelijk; gerecycled materiaal, glaswol (Ecose), aluminiumfolie (TONZON), isolatiefolie (PIF) en PUR. PIF is een meerlaagse isolatiefolie met luchtkussens en heeft een hoge isolatiewaarde. PUR is een hardschuim, alles over PUR vind je hier.

Het grote voordeel van een geïsoleerde vloer is dat je geen last meer zult hebben van koude voeten, maar er zit nog een tal aan andere voordelen aan vloerisolatie verbonden.

Wat houdt bodemisolatie in

Bij bodemisolatie wordt de kruipruimte gevuld met bodemisolatie parels of isolatieschips. De chips bestaan voor 99,6% uit lucht, hierdoor hebben de chips een hoge isolatiewaarde. Dit is bevestigd door het onderzoek van TNO en door consumentenprogramma Tros Radar. Kou en vocht blijven op de bodem van het huis en trekken niet meer omhoog naar de vloer. Hierdoor wordt de vloer 3 tot 6 graden warmer. Bodemisolatie is in 90% van de gevallen uitermate geschikt voor kruipruimten die lager dan 50 centimeter zijn. De isolatie parels of isolatiechips zijn recyclebaar, duurzaam en vrij van Cfk’s en chloor.

Verschil bodemisolatie en vloerisolatie

Beide vormen van isolatie wordt in de kruipruimte verricht. Echter is bodemisolatie ook bijna altijd mogelijk wanneer u een kruipruimte heeft die lager dan 50cm is. Wij helpen u graag bij het vinden van de voor u best geschikte isolatievorm.

Lees hieronder meer over vloerisolatie

 • Geen koude voeten meer.

Veel kou komt uw huis binnen via de vloer. Door uw isolatie onder de vloer houdt uw huis aanzienlijk meer warmte vast en verdwijnt er geen kou meer via de onderste laag van uw woning of bedrijf. Dit zorgt voor een hogere temperatuur van zowel de vloer, maar ook uw gehele woning of pand. U heeft dus geen verdere vloerverwarming meer nodig!

 • Energiebesparing en een beter milieu door kruipruimte isolatie

Het isoleren van uw vloer gaat warmteverlies tegen. Hierdoor zullen uw energierekeningen aanzienlijk worden verlaagd. Ook heeft het verminderde energieverbruik positieve invloed op het milieu.

 • Geldbesparing en een korte terugverdientijd van de kosten

Doordat uw energiekosten verlagen bespaart u jaarlijks veel geld. Hierdoor heeft u al gauw de kosten van de isolatie terugverdient. Vanaf dan maakt u een aanzienlijke winst zonder dat u er zelf nog iets voor hoeft te doen.

 • De kruipruimte toegankelijk houden is meestal geen probleem

De ruimte onder de vloer wordt maar gedeeltelijk opgevuld, tegen de onderkant van het vloeroppervlak.

 • Vochtigheid neemt binnen sterk af

Een groot voordeel van vloerisolatie en bodemisolatie is dat de luchtvochtigheid in uw woning of pand sterk afneemt. Hierdoor zult u minder last hebben van schimmel, huisstofmijt en zilvervisjes.

 • Investering in te toekomst

Door de besparingen doormiddel van isolatie is het een goede investering gezien het feit dat je de kosten snel hebt terugverdient. Daarnaast stijgt de waarde van uw woning of bedrijfspand.

 • Goed voor uw gezondheid

Vloerisolatie en bodemisolatie verminderen beide vocht en kou in uw woning of op uw werkplek. Hierdoor zal ziekte in sommige gevallen worden voorkomen. Daarnaast werkt isolatiemateriaal brandwerend en dus maakt het uw woning veiliger.

 

Voordelen vloerisolatie

 • Nieuw: Subside (SEEH):
 • Minder vocht in huis.
 • Hoog rendement.
 • Lager energieverbruik.
 • Comfortabel en behaaglijk wonen.
 • Voorkomt warmteverlies.
Scroll naar boven